Verkstad

Reparation & Service

Verkstadstjänsterna på Jonas Näslund AB präglas av noggrannhet och kvalitet i kombination med lyhördhet och servicekänsla i ett nära samarbete med kunderna.

Våra tekniker ansvarar också för att varje nytt instrument som lämnar vår butik är genomgången och provspelad.

Läs mer om:

Reparation av instrument

Vi reparerar flöjt, klarinett, oboe, fagott och saxofon. Småjusteringar försöker vi utföra samma dag, helrenoveringar behöver tidsbeställas. Garantiarbeten har förtur.

Hos Jonas Näslund AB finns Sveriges största reparationsavdelning för träblåsinstrument. Med mångårig erfarenhet kan vi erbjuda dig en förstklassig service.

Våra instrumentteknikers uppgifter spänner från helrenoveringar förbi småjusteringar till tillverkning av helt nya delar.

I vår butik är alla musiker. Det betyder att varje instrument som lämnar oss är provspelat och bedömt utifrån reparationen. På grund av hög arbetsbelastning är det alltid kö till helrenoveringar. Var ute i god tid när du bokar. Givetvis är du alltid välkommen in vid akuta besvär. Vi försöker alltid hjälpa dig så snabbt som möjligt. Garantireparationer har dock alltid förtur.

Vi har både originalputor och putor från andra tillverkare, du väljer själv vad du vill ha men vi ger dig gärna råd och rekommendationer. För klarinett finns t ex putor av kork, plast och filt. Filtputornas tätyta är av fiskskinn (guldslagarhinna), skinn eller GoreTex. Oftast är skruvar och axlar intakta, men måste de bytas har vi delarna.

Spricklagningar är vår specialitet! För det mesta räcker det att limma en spricka. Om inte det hjälper har vi en annan lösning. 1988 kom vi på en metod att gjuta på en ring som håller ihop stocken. Trasiga eller slitna fogar går att rätta till med liknande metod.

Kostnaden beräknas på hur lång tid det tar att utföra reparationen. Vi kan ge en kostnadsbedömning efter att vi har undersökt instrumentet och ibland kan vi göra upp om ett kostnadstak med kunden om vi bedömer att resultatet blir acceptabelt.

Vi lagar och renoverar alla träblåsinstrument så som saxofon, klarinett, flöjt, oboe & fagott.

För att boka en tid för reparation av ett isntrument kontakta vår verkstad direkt via e-post: info@jonasnaslundab.se eller ring 08-411 29 29

Diagnos av instrument

För att kunna lämna en diagnos av ditt instrument behöver vi ha fysiskt tillgång till ditt instrument. Oftast sker den tillsammans med kunden vid ett besök i verkstaden alternativt skickas instrumentet till oss och ringer vi upp kunden för att berätta om instrumentets skick och om eventuella förslag på åtgärder samt en bedömning av reparationskostnaden.

För att boka en tid för diagnos av instrument kontakta vår verkstad direkt via e-post: info@jonasnaslundab.se eller ring 08-411 29 29

Service

Ett välunderhållet instrument är mycket roligare att spela på!

Att spela på ett dåligt underhållet instrument kan orsaka slitage som medför stora reparationskostnader. Det kan även ha konsekvenser för musikern, framförallt genom att tekniken försämras genom att man kompenserar för instrumentets brister, men även genom att ett dåligt underhållet instrument kan leda till skador genom överansträngning. Av samma skäl ska ett instrument till en nybörjare vara i toppskick!

För att hålla sitt musikinstrument i bästa skick ska man vid varje misstanke om fel rådfråga sin reparatör eller minst en gång om året lämna in det på underhåll.

Helt nya instrument behöver justeras efter att de har lämnat fabriken och när man har spelat på de ett tag. Ibland behöver instrumentet anpassas efter musikerns behov. Därför ingår alltid en kostnadsfri servicegaranti under ett år efter köpet av ett nytt instrument hos oss.

 

Värdering

För att boka en tid för värdering av instrument kontakta vår verkstad direkt via e-post: info@jonasnaslundab.se eller ring 08-411 29 29