Om oss

Dries van den Poel

Dries van den Poel
”Klarinettreparationer som talar för sig själva.” /Hermann Stefansson Soloklarinettist Kungliga Filharmonikerna Stockholm

André Hernández

Andre
Andre Min far är oboist och träblåsreparatör och jag har tillbringat hela min uppväxt i hans verkstad. Mitt första uppdrag som 13 åring var att göra korkfogar på klarinett, som betalning fick jag samlarbilder med basketspelare.

Jonas Näslund

Jonas Näslund
Jonas Näslund började som lärling i mitten av 70-talet och har sedan dess särskådat, plockat isär och testat det mesta som går att hitta inom träblåsvärlden.

Historik

  • 1970-talet Jonas börjar reparera som lärling
  • 1978 Jonas Näslund startar eget
  • 1981 aktiebolaget Jonas Näslund AB bildas
  • 1982 Kenneth Schlaich får anställning som reparatör
  • 1996 flytt till Wallingatan 35
  • 2010 Kenneth Schlaich lämnar företaget
  • 2013 den första oktober tar Dries över bolaget och anställer André Hernández som reparatör
  • 2014 november Jonas Näslund AB öppnar sin första webbutik

Jonas Näslund & Dries van den Poel

 

Jonas Näslund AB

“Ett liv i musikens tjänst.”

Jag är född i Antwerpen 1965 och är utbildad som klarinettist vid Musikhögskolan i samma stad för bl a prof. Walter Boeykens.

Sedan 1991 har jag varit yrkesmusiker i Sverige med fast anställning i Stockholms Läns Blåsarsymfonikerna och sedan i träblåskvintetten Mälarkvintetten vid Sörmlands Musik & Teater. Som frilans musiker har jag spelat i de flesta orkestrar och ensembler bl.a Läs vidare

Dries van den Poel – VD

Om Jonas Näslund AB

“After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music.” – Aldous Huxley

Att våga låta tystnaden ta plats i musiken kräver en viss mognad. Altsaxofonisten, klarinettisten och orkesterledare Arne Domnerus (1924-2008) var ett bra exempel på en musiker som lät tystnaden ta plats i musiken.

Jag hörde denna svenska jazzens förgrundsgestalt för första gången på nittiotalet efter att jag hade kommit till Sverige från Belgien. Han var värd för ett musikprogram sänt i TV där han bjudit in en ung lovande jazzklarinettist. I ett nummer improviserade de tillsammans, den unga virtuosa och entusiastiska klarinettisten öste ur en kaskad av toner i motsatsen till den  70-åriga nestorn inom Svensk jazz som enbart spelade de toner som behövdes…

Jonas Näslund AB är i likhet med vår gamla kund Arne Domnerus dagens nestorn inom Svensk träblåsreparation och försäljning. I över 3 decennier har vi särskådat, plockat isär och testat det mesta som går att hitta inom träblåsvärlden. Vi har lyssnat på våra kunders erfarenheter och har själv testat life on stage och kommit fram till vilken hardware som behövs för att ljuvlig musik ska kunna uppstå.

Vår motivation kommer från kärleken för musiken som vi delar med våra kunder och med kvalité, lyhördhet och kundservice som ledord delar vi våra gemensamma erfarenheter och kunskaper med alla som vill förlora sig i träblåsets underbara värld.

Välkomna! Dries, VD