André Hernández

JB

“Andre är fantastisk, “topp of the line i Stockholm”. Han ger alltid ett trevligt och professionell bemötande och han gör alltid ett jättebra jobb. Jag anlitar alltid Andre när jag har problem med min flöjt. Jag rekommenderar honom varmt till alla flöjtister! ” 

Janne Bengtson, alternerande soloflöjtist i Kungliga Filharmonikerna

 

 

 

 

Jag är född i Venezuela 1984. Mina föräldrar tillhör den första generationen av musiker som är utbildade av El Sistema. 1978 spelade min mor som 12 åring fiol på den andra repetitionen av orkestern som sedan blev världskänd som Orquesta Sinfónica Simón Bolívar eller Simon Bolivar Symphony Orchestra.

Min far är oboist och träblåsreparatör och jag har tillbringat hela min uppväxt i hans verkstad. Mitt första uppdrag som 13 åring var att göra korkfogar på klarinett, som betalning fick jag samlarbilder med basketspelare.

2001 flyttade hela familjen till Spaniens huvudstad Madrid där jag jobbade i min fars verkstad och träffade min blivande sambo Livia som har både Svensk och Spansk påbrå. 2011 föddes vår dotter Lúa.

På försommaren 2013 flyttade vi till Sverige och jag presenterade mig på Jonas Näslund AB kort efter ankomsten till Stockholm. Den första oktober samma år blev jag erbjuden en anställning på företaget av den nya VDn, Dries.

Utöver skolningen av min far har jag även fått utbildning hos flöjttilverkaren Muramatsu i Tokyo, Japan och i Freiburg, Tyskland. Att arbeta på Jonas Näslund AB tillsammans med Jonas och Dries är mycket stimulerande och utvecklande. Vårt arbete präglas av noggrannhet och kvalité.

2015 erhöll jag Musikaliska Akademiens NATIONELLT STIPENDIUM  för Instrumenttekniker och tillbringade 3 veckor på Selmers instrumentverkstad i Paris med teknikern Martin DEUTSCH för att finslipa mina färdigheter på saxofonreparationer.

“Det som är mest tillfredställande för mig på Jonas Näslund AB är att både nybörjaren som ska bekanta sig med sin nya skolklarinett eller den professionella flöjtisten som ska finjustera guldflöjten inför ett framträdande, får den tid de behöver.”

/André