Sekretesspolicy

HUR BEHANDLAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?

När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter.

Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information.

Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla hos oss.

GDPR – DINA RÄTTIGHETER

General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj 2018.

 

Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING

Vi samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för din beställning).

Vill du beställa mot faktura så måste vår samarbetspartner Klarna ha ditt personnummer. Bara då kan du få dina varor hemskickade mot faktura.

Dessutom behöver vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig om du begärt det. Vill du inte längre ha information från oss så kan du enkelt via en länk i informationsmailet avbeställa vidare informationsbrev och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen.

VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten. Du kan skapa konto på www.jonasnaslundab.se och se dina tidigare beställningar.

TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS

Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@jonasnaslundab.se

VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I?

När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig.

 

Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa.

  • Woocommerce – vår webshopslösning
  • Swedbank – om du betalar med Swish eller betalar direkt till oss.
  • Klarna – om du väljer att betala med Klarna
  • Fortnox – vårt affärs/bokföringssystem
  • Posten – om vi skickar din leverans med spårningsbart med Posten
  • DHL – om vi skickar din leverans med DHL
  • Gmail – mailhanteringssystem
  • Lagerkoll – lagerhantering

 

Om du valt att ta emot vårt nyhetsbrev så använder vi även en databas genom The Rocket Science Group LLC och ett program som heter Mailchimp.

WOOCOMMERCE

Vi använder programmet Woocommerce som webbshop. När du handlar i vår webbshop behöver du vara inloggad för att kunna logga in behöver du registrera dig som kund. Woocommerce sparas namn på köparen, ordernummer och belopp. Där finns även information om adress, e-post, telefonnummer och vilka varor som beställts.

KLARNA, DIBS, PAYPAL OCH SWISH

När du kommer till kassan måste du betala för dina varor. Vår betalningsförmedlare är KLARNA.

Har du frågor kring hur Klarna behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren.

GMAIL

Vi använder gmail för vår kundservice och ordermail. När du mailar till info@jonasnaslundab.se är det alltså Googles e-posttjänst vi använder. Normalt sett raderar vi inkomna mail senast 6 månader efter att vi mottagit dem. Behöver vi spara någon information så är den kvar i Googles e-poststjänst.

FORTNOX – BOKFÖRING AFFÄRSSYTEM

Vi använder programmet Fortnox som affärssystem och för bokföring. Från Woocommerce tar vi ut orderunderlag för att skapa fakturor som används som bokföringsunderlag. I fakturorna finns namn på köparen, fakturanummer och belopp. Där finns även information om adress, e-post, telefonnummer och vilka varor som beställts.

Vi sparar informationen i enlighet med bokföringslagen där man kan läsa följande: “De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.”

DATASKYDDSANSVARIG HOS JONAS NÄSLUND AB

Vår VD är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information. Vill du ta kontakt med vår dataskyddsansvarig kan du maila till: dries@jonasnaslundab.se.

COOKIES

Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg.

Vi använder dessutom Googles tjänster “Google Analytics”. Även dessa tjänster använder cookies. Här kan du läsa mer om vad det betyder för dig.

INFORMATION TILL ANDRA AKTÖRER

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan (utom ovan nämnda som krävs för att fullgöra vårt åtagande mot dig).

 

Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

DINA RÄTTIGHETER

Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi har alltid respekterat våra kunder så för oss spelar det inte så stor roll förutom att det nu är lagkrav.

  • Du har rätt att bli bortglömd/raderad.
  • Du har rätt till registerutdrag.
  • Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade.
  • Du har rätt till dataportabilitet.
  • Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.
  • Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter till Datainspektionen.